Trapp

En trapp er ikke bare en trapp

Trapper er vidt forskjellige og kun sjelden en standardløsning. En trapp kan være rak eller «svingt», åpen eller «tett».  Kanskje ønsker du å kombinere tre med glass eller stål. Noen ønsker ubehandlet overflate, andre det motsatte. Kanskje er det aktuelt med belysning. Vi hjelper deg med å finne den helt riktige trappeløsningen – som matcher de rammebetingelser og omgivelser, den skal passe inn i.

Velg riktig trapp

En trapp skal ikke bare være funksjonell og ha høy kvalitet, den skal også ha personlighet. En trapp valgt med omhu preger selve stilinntrykket i en bolig, og har mye å si for helhetsopplevelsen.

I ByggUps basissortiment kan du velge mellom trappemodeller i furu, ask og eik. På forespørsel kan vi også lage trapper i tresorter som valnøtt og kirsebær, eller annet.

Mulighetene for skreddersøm er mange, og dekker i tillegg til tresort-valgfrihet områder som overflate, blokktrinn, vanger og gelendre.

Noen eksempler til inspirasjon

Huskeliste

  • Velg tresort

  • Velg design

  • Velg tilbehør

FURU

Noen har sitt favoritt-treslag knyttet til minner om sol og sommer. Dufter av markblomster, insekter som summer, vind som suser i trekronene. Eller som visesangeren Alf Prøysen så viselig formulerte det, «da ska du høre suset over furua som sist». Furu er et av våre aller mest tradisjonsrike og etterspurte treslag.

Velger du et trappeprodukt i furu får du en trapp med en relativt myk kjerne. Dersom du supplerer med en hardere tresort i for eksempel trinn og rekkverk, øker du trappas levetid. Våre furutrapper kan du få både med og uten kvist.

ASK

Ask er det norske løvtreslaget som samlet sett anses å ha de beste tekniske egenskapene.  Særlig utmerker tresorten seg innenfor egenskaper som bøyestyrke, elastisitet og hardhet. Derfor er ask svært anvendelig som materiale i alle typer innvendig bærende konstruksjoner, herunder trapper.  Virket er også svært dekorativt, med vakre, intrikate mønstre.

Ask helstav kan anvendes til alle deler av trappen, mens Ask kortstav primært brukes til trinn og håndløpere.

EIK

Eikas gode styrkeegenskaper gjør at den kan brukes til alle innvendige bærekonstruksjoner, spesielt om man ønsker trevirke som både er sterkt og dekorativt. Ikke minst gjør den gode slitestyrken eikematerialer velegnet til trapper. Fargen varierer fra gulaktig til grå i ytterveden, mens kjernen har fargenyanser fra gulbrun til grå- eller rødbrun.

Eikekjernens markerte årringer gir materialet fine mønstre og en litt grov tekstur. Tresorten kan anvendes til alle deler av trappen.

Ønsker du trapper i andre treslag?

Vi levere også valnøtt, bøk, rogn og mye mer.

Send oss dine ønsker og mål for trapp, så får du pristilbud.